Tilmelding til børnehaven
Tilmelding til vuggestuen

IT - mellemtrin

BYOD-koncept for 4. - 6. klasse

"Bring your own device"- BYOD er benævnelse for et koncept, hvor brugerne selv medbringer deres device (fx pc, tablet eller smartphone) til et IT-miljø.

På Andreasskolen er den digitale læring naturligt en del af undervisningen. Det er derfor oplagt, at alle elever har let adgang til en tablet, tablet-pc eller en bærbar-pc. Det betyder, at vi på mellemtrinnet (4. – 6. klasse) benytter BYOD -konceptet.

Om konceptet:

I skoleforløbet placeres der jævnligt særlige undervisningsforløb, der introducerer grundlæggende viden om brugen af en personlig pc; det omhandler lidt it-teknik, men særligt it-etik, som bearbejdes grundigt i lektioner, der er skemalagt til dette formål. I den daglige undervisningen inddrager lærerteamet devices overalt, hvor det skønnes relevant: Der bruges værktøjsprogrammer (klassikeren er tekstbehandling) i stor udstrækning, og der er mange gode og fagligt spændende muligheder via internettet. Skolen abonnerer desuden på flere digitale undervisningsmidler, som tilgås on-line.

Om anskaffelse af device:

Nye forhold gør sig nu gældende, så det på den ene side er mere fleksibelt at vælge det device man ønsker, men på den anden side lidt komplekst at træffe et passende valg.

Først og fremmest er det nu muligt at medbringe et device med styresystem efter eget valg. Det er vores erfaring, at der på mellemtrinnet er brug for et device, der har pc-egenskaber. I praksis bruges tastatur og et præcist pegeredskab i stigende grad, så faktisk er der brug for en notebook eller en hybridversion – begge dele kan klassificeres som en pc (det betyder fx, at der er mulighed for at lagre information lokalt på pc’en, og der er et godt tastatur til rådighed). En tablet kan dog fortsat bruges i forbindelse med elevproduktion af fx billeder og film.

Det vil under alle omstændigheder være godt at tænke over størrelse og vægt: En fornuftig skærmstørrelse (ca.11 tommer som minimum) og så let som muligt.

Om Office-pakken (Word, Excel mm.):

Uanset styresystem tilbyder skolen, at eleverne gratis kan køre Office-pakken fra Windows, så vi i undervisningen har en delvis homogen brugerflade. Det er en god løsning, der også fritager jer for en evt. udgift til Office-programmerne (Word, Excel mm.).