IT - mellemtrin

BYOD-koncept for 4. - 6. klasse

"Bring your own device"- BYOD er benævnelse for et koncept, hvor brugerne selv medbringer deres device (fx pc, tablet eller smartphone) til et IT-miljø.

Vi har på skolen mange års erfaring med brug af pc og tablets i undervisningen, og der er indenfor de sidste år indkøbt mange nye og spændende digitale undervisningsmidler, så den digitale læring er i høj grad en realitet på skolen.

Det er derfor en naturlig udvikling af "IT i undervisningen", at alle elever har let adgang til en tablet, tablet-pc eller en bærbar-pc.
Det betyder, at vi på mellemtrinnet (4. - 6. klasse) benytter BYOD -konceptet.

Om konceptet:

I skoleforløbet placeres der jævnligt særlige undervisningsforløb, der introducerer grundlæggende viden om brugen af en personlig pc; det omhandler lidt it-teknik, men særligt it-etik, som bearbejdes grundigt i lektioner, der er skemalagt til dette formål.

I den daglige undervisningen inddrager lærerteamet devices overalt, hvor det skønnes relevant: Der bruges værktøjsprogrammer (klassikeren er tekstbehandling) i stor udstrækning, og der er mange gode og fagligt spændende muligheder via internettet. Skolen abonnerer desuden på flere digitale undervisningsmidler, som tilgås on-line.

Om anskaffelse af device:

Nye forhold gør sig nu gældende, så det på den ene side er mere fleksibelt at vælge det device man ønsker, men på den anden side lidt komplekst at træffe et passende valg.

Først og fremmest er det nu muligt at medbringe et device med styresystem efter eget valg.

Dernæst er der pt. flere bærbare pc-typer på markedet: Den klassiske bærbare (notebook), en tablet-pc og en tablet som fx IPad. Dertil kommer hybridversioner.

Det er dog vores vurdering, at en tablet vil kunne gøre det frem til og med 6. klasse. I kan altså godt anskaffe eller bruge en eksisterende tablet fra 4. - 6. klasse. En bærbar pc er naturligvis også en gangbar løsning.
Det vil under alle omstændigheder være godt at tænke over størrelse og vægt: En fornuftig skærmstørrelse (ca.10 tommer som minimum) og så let som muligt.

Om Office-pakken (Word, Excel mm.):

Uanset styresystem tilbyder skolen, at eleverne gratis kan køre Office-pakken fra Windows, så vi i undervisningen har en delvis homogen brugerflade. Det er en god løsning, der også fritager jer for en evt. udgift til Office-programmerne (Word, Excel mm.).