IT - udskoling

BYOD-koncept for 7. - 9. klasse

"Bring your own device"- BYOD er benævnelse for et koncept, hvor brugerne selv medbringer deres device (fx pc, tablet eller smartphone) til et IT-miljø.

For vores 7. - 9. klasse har vi over mange år praktiseret et koncept, hvor eleverne i udskolingen arbejder med personlige computere som en naturlig del af undervisningen. De tilegner sig it-kompetencer, og der arbejdes med it-etik.
I undervisningen i fagene inddrager lærerteamet pc'en overalt, hvor det skønnes relevant: Der bruges værktøjsprogrammer og webbaserede applikationer, lige som vi benytter internettets muligheder og de mange digitale undervisningsmidler, der supplerer eller erstatter skolebøgerne.

Om anskaffelse af device:

Nye forhold gør sig nu gældende, så det på den ene side er mere fleksibelt at vælge det device man ønsker, men på den anden side lidt komplekst at træffe et passende valg.

Først og fremmest er det nu muligt at medbringe et device med styresystem efter eget valg.

Dernæst er der pt. flere bærbare pc-typer på markedet: Den klassiske bærbare (notebook), en tablet-pc og en tablet som fx IPad. Dertil kommer hybridversioner.

Det er dog vores vurdering, at en tablet ikke er tilpas studieegnet. I udskolingen er der brug for en notebook eller en hybridversion - begge dele skal klassificeres som en pc (det betyder fx, at der er mulighed for at lagre information lokalt på pc'en, og der er et godt tastatur til rådighed).

Det vil under alle omstændigheder være godt at tænke over størrelse og vægt: En fornuftig skærmstørrelse (ca.11 tommer som minimum) og så let som muligt.

Om Office-pakken (Word, Excel mm.):

Uanset styresystem tilbyder skolen, at eleverne gratis kan køre Office-pakken fra Windows, så vi i undervisningen har en delvis homogen brugerflade. Det er en god løsning, der også fritager forældre for en evt. udgift til Office-programmerne (Word, Excel mm.).