Generel information

Andreasskolens A-Z med information om alt mellem himmel og jord.

Du kan søge om tilskud til skolepenge eller SFO.

Se ansøgningsskema her

Rygepolitik

Rygepolitik på Andreasskolen

Pr. 15. august 2012 trådte ny “Rygelov” i kraft, hvilket betyder, at der er totalforbud mod rygning på skolen.

Rygeforbuddet gælder alle personer og hele Andreasskolens matrikel 24 timer i døgnet 365 dage om året.

Reglen gælder også på ture ud af huset som f.eks. lejrskoler.

Sundhedsplejerske

Sundhedsplejerske Mette Woetmann
Træffes via ForældreIntra eller på tlf.nr.: 72366248

Målet med sundhedsplejen i skolen.

Sundhedsplejens opgave i skolen, er sammen med forældre og lærere, at fremme skolebarnets sundhed:

• At støtte det enkelte barn så det selv ved, hvad der er sundt.
  • At rådgive forældre og børn om sundhed og sygdom.
  • At være opmærksom på vilkår og sammenhænge, der har betydning for barnets dagligdag i familien, skolen og fritiden.
  • At opdage manglende trivsel hos barnet og tale med forældrene om det.
  • At samarbejde tværfagligt og om nødvendigt henvise til andre samarbejdsparter.

I praksis betyder det:

Sundhedsplejersken har kontakt med eleverne i 0. klasse (indskolingsundersøgelse), 2. klasse, 5. klasse, 8. klasse (udskolingsundersøgelse) i form af samtale og undersøgelse, individuelt eller i grupper.

Den rutinemæssige undersøgelse består af:

• Synsprøve: 0. klasse og 5. klasse
  • Høreprøve: 0. klasse og 8. klasse
  • Måling af højde og vægt: 0. klasse, 2. klasse, 5. klasse og 8. klasse.

Åben konsultation
Der er mulighed for ”åben konsultation” for elever, som har brug for samtale/ undersøgelse, og forældre som har brug for sundhedsrelateret vejledning vedrørende deres børn. ”Åben konsultation” betyder ikke nødvendigvis, at sundhedsplejersken fysisk sidder på skolen og er tilgængelig på et bestemt tidspunkt men snarere at der nemt kan aftales tid for en samtale i nærmeste fremtid.

Der er mulighed for kontakt til egen sundhedsplejerske inden for dennes arbejdstid via telefon, sms eller e-mail.

Mange hilsner Mette Woetmann

OBS: Forældre og børn har til enhver tid mulighed for at få en samtale med sundhedsplejersken eller kommunens læge omkring sundhedsspørgsmål.

Sygdom og fritagelse

Ved sygdom

• I skoletiden:
    Hvis jeres barn bliver syg i skoletiden, vil I blive kontaktet, så barnet kan blive afhentet.
  • Uden for skoletiden:
    Ved barnets sygdom gives besked til klasselæreren via ForældreIntra.

Ved fritagelse

På ForældreIntra kan alle skolens aktiviteter og ferier ses.

Fritagelse for undervisning kan, efter forudgående anmodning på ForældreIntra, bevilges af klasselæreren, hvis det kun drejer sig om enkelte timer eller en/to dage.

Hvad angår ferier, beder vi jer om, så vidt muligt, at tage hensyn til de normerede feriedage, så undervisningen ikke lider skade grundet fravær. Frihed til ferier ud over skoleferien kan dog bevilges af skolens ledelse, hvis en familie har behov for det og ansøger om det.

Elever der i 9. klasse modtager prøveforberedende undervisning, kan ikke forvente at få fri til ferier mv. udover de i planen foreskrevne dage.

Vi følger folkeskolerne i Holbæk og overholder selvfølgelig de krav som Ministeriet for børn og undervisning stiller til os om antallet af skoledage.

Uddannelsesvejledning

Er du under 25 år, kan du få vejledning om ungdomsuddannelse og fremtidigt erhverv hos din uddannelsesvejleder i det område, hvor du bor og på din skole.

Uddannelsesvejlederen giver personlig vejledning til elever i skolens 7.-10. klasse og andre unge under 25 år.

Indtil du er fyldt 18 år, er det uddannelsesvejlederen, der har ansvar for at tage kontakt til dig, hvis du af en eller anden grund har droppet din uddannelse eller på anden måde er inde i en ustabil periode job- eller uddannelsesmæssigt. Er du fyldt 18 år skal du selv tage kontakt til din uddannelsesvejleder.

Du kan også selv henvende dig på din lokale Uddannelsesvejledning i din kommune, hvis du har brug for vejledning om uddannelse og erhverv. Dette tilbud gælder, indtil du fylder 25 år.

Har du spørgsmål mm så kontakt din uddannelsesvejleder.

På Andreasskolen har vi uddannelsesvejleder Brian Langgaard:

Brian André Langgaard
Uddannelsesvejleder
Telefon : 72366154
E-mail : bril@holb.dk

Flere spørgsmål?

Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at skrive til kontoret på kontor@andreasskolen.dk.